2015 -

Grand´s Uniq Luke 

Far: Strandby Anoq
Mor: Klaphattens Benna

Luke er efter en parring, hvor vi håbende på Anoq´s arbejde på marken og lidt stærkere psyke og udseende fra Benna, og det har vi fået.
I første omgang valgte vi ikke en hvalp, da vi havde 3 hunde gående, hvoraf Anoq kun var 2 år gammel.
Vi var så heldige at have både Luke og hans bror til træning hernede hos os.
Lucky var faldet mere ud til Anoq´s side, mens Luke havde fået de egenskaber, som vi eftersøgte.
I Februar 2016 kom Luke til træning sammen med Maja, han var 8 mdr. gammel og havde desværre været omplaceret fra sin første ejer (desværre har han haft meget med i bagagen derfra).
Maja havde overtaget ham 2 mdr. tidligere, og der turde han ikke engang, at gå gennem en dør.
Maja var god for Luke og hun valgte at komme til os for at træne dressur og apportering. Vi kunne begge godt lide Luke, og Maje var en dygtig dressør.
I august skrev Maja til os, hun havde desværre mistet det jagt, som hun skulle bruge Luke til, og kunne derfor ikke se, at han skulle få de jagtmuligheder, som hun gerne ville give ham, derfor ville hun sælge ham. Hun spurgte, om vi var interesseret. Vi meldte straks tilbage, at det ville vi gerne, og 2 dage efter kørte vi over efter ham, hvor Maja afleverede ham med store tårer i øjnene.
 
Luke er en kærlig og glad hund med en godt temperament, han har på en god måde overtaget lederrollen, bare ved at udstråle ro og stabilitet.

Han er Anoqs bedste ven. Når Luke er i nærheden, er der bare ro omkring Anoq. Men det er heller ikke altid fedt, når far går med Luke og mor står med Anoq i snoren...... Først når Luke og far kommer tilbage er der igen helt ro. 

Vi er meget glade for denne smukke hund, som når han vil, præstere 100 %. Han bliver brugt på jagt, og har 2 gange været med på rype og skovfugle jagt i sverige, hvor han gør det godt.

Han er en stabil spontan apportør både på lang og i vand, han er god til fuglearbejdet, og det er sjældet at det ikke lykkes, når han finder fugle. 

Som hans præmieringer og pokaler siger, så er han god indenfor alle 4 parametre, som vi avlsmæssigt sætter pris¨på; markprøve, apportering, udstilling og HD.

  
12.06.2016 FJD Udstilling, Vissenbjerg
Juniorklasse
Hvid/orange 12. mdr. gamel hanhund, 51 cm
Middelsvær hanhund, hoved i korrekte proportioner, valansatte ører, dejige mørke øjne, middelsvær hals, god ryg, lænd og kryds, hvælvet brystkasse der endnu mangler noget dybde, middelsvære velstillede lemmer, gode poter.
Korrekte bevægelse bagfra, lidt løs front, livlige og lette bevægelser fra siden.
God pels, fuldtallig saksebid
Opmærksom og venlig
Exc., 2 V
Dommer: Winnie Larsen
 
24.03.2017 DBK markprøve
Luke slippes i rasp i god vind, anlægger et godt søg, med gode udslag hvor den udnytter vind og terræn godt, men har dog en enkelt afstikker langt frem i terrænet. Farten er høj, stilen er fortrinlig med høj hovedføring og en kraftfuld galopaktion.
2 slip på opharvet stub i svag vind, her anlgæger den et passende søg, fart og stil som tidligere, Makker finder fugl.
3. sli8p på opharvet stub i svag vind, søg fart og stil som i 2 slip, Bliver dog lidt træt til siidst i slippet, 3 gange chance for fugl.
4 sip i raps i god vind, søg fart og stil som i 2 slip, makker finder fugl.
5 slip i raps i god vind, søg fart ot stil som i 2 slip, bliver også her noget træt.
Ingen præmier
Dommer Jens Hansen

25.04.2017 DBK
Luke slippes på rapsmark i modvind. Her anlægger den et stort og veltilrettelagt bredsøg med god udnyttelse af vind og terræn. Farten er høj, stilen er smuk. Højt ført hvoed. Galopaktionen er erergisk og langstragt. Opnår højrejst stand. Da fører er i en jagbar afstand, letter fasan ret foran Luke som forholder sig rolig i opflugt og skud, Senere i samme slip opnår Luke igen stand, men inden vi når frem letter parhøns ret foran Luke, som forholder sig rolig da de flygter. I 2 slip på stubmark efterlader Luke samme indtryk af søg, fart og stil som i 1 flip. Luke er lydig og velført.
1 pr. Unghundeklasse
Dommer Poul Aagaard Sørensen.

I den senere matchning bliver Luke bedste unge hanhund.

09.04.2017, DJ Egeris
Grand´s Uniq Luke slippes på græs og vintersæd i modving og anlægger i passende til høj fart et passende godt anlagt søg foran sin fører. Stilen er med hovedet ført over ryggen og en passende lang kraffuld galopaktion. Søger i god kontakt og han er lydig og velført.
Fører melder stand bag lille bakke, inden jeg når frem og kan overskue situationen ses parhøns i luften, partner preller fra området og Luke respekterer.
Ifølge begge hundefører havde Luke stand og partner gik for tæt på, hvorved fuglende flygter. Han afprøves i yderligere 3 slip i løbet af dagen og går sig op søgsmæssigt til et stort ´veldækkende søg, stadig i god kontakt. I et 3. langt slip viser han god udholdenhed. Har en stand, løser selv inden vi når op.
I sidste slip i eng har han 2 gode chancer til fasaner, som ikke udnyttes.
Ingen præmie åben klasse
Dommer Hans Peter Clausen.

11.06.2017 FJD Vissenbjerg
Brugsklasse
Hvid/orange hanhund absolut største størrelse, fortrinligt hoved, tydeligt kønspræg, ret ryg, stærk lænd, velstillet forpart, haseleddet placeres en andelse tilbage, stærke lemmer, bryst med hvælvede ribben, nangler en andelse dybde, fuldtalllig saksebid, tilliggende pels, bevægelserne parallelle og korte, venlig og frimodig
Exc. 2V.
Dommer Poul Valdemar Nielsen

06.08.2017 DBK Apporteringsprøve Langeskov
Fører Winnie Larsen
Luke slippes efter kanin. Han løber hurtigt ud og samler kaninen op, og aflevere siddende. 10 Point.
På duerne henter Luke hurtigt og effektivt de to duer, der aflevers siddende. 10 Point
I vand svømmer Luke ud, lidt ude vil han vende om, men efter endnu en kommando, svømmer han ud efter duen, som afleveres siddene. 10 Point.

Luke bestod med 30 point, og blev prøvens bedste hund.
Dommer Søren Stærkjær

13.08.2017 DBK Udstilling Mou
En ung hanhund, god type, meget velformet hoved, som kunne være lidt kratigere. Excellent højtansatte ører, typisk bretonudstry, øjne kunne være mørkere, kraftig hals, velstillet fortil, meget godt bryst med god dybde, kunne ønskes mere hvælvet. Excellent overlinje, længden kunne ønskes lidt bredere og kortere, meget godt kryds, Excellent underlinje, meget godt vinklet, korrekt pels og pigmantering, venlig væsen.
Flydende bevægelser, en lidt løs front under bevægelser
EXC. 2v, CK, 3 BIK, Reserve Certifikat,
Dommer: Anne Eising

09.02.2018 Fællesudstilling Frederiks
52 cm. Brugsklasse han, godt hoved, godt udtryk, korrekt bid, komplet tandsæt, godt snudparti, kønne velansatte ører, god hals og ryg, prima underlinie, velvinklet for og bag, ogde bestammer, faste poter, gode bevægelser i perioder set fra siden, også for og bag, godt hårlag og temperament.
EXC. 1v, CK, 1 BIK, Cert, BIM
Dommer Gunner Jensen

21.03.2018 Engelsk Setter klubbens 100 års Jubilæumsprøve
Pasende stor og maskulin racetypisk breton på 2,5 år.
Prima hoved, Velansatte ører, kønne øjne, herligt breton look, god hals, ryg og stærk kryds.
Prima veludviklet underlinie, god benstamme med gode vinkler for og bag, gode poter,
Prima bevægelser fra alle sider
Dejligt temperament
Prima hårlag
Fortrindelig repræsentant for racen.
EXC 1V, CK, 1BIK, Cert, BIR
Dommer Erik Petersen

Der var 90 hunde tilmeldt og han blev 3 BIS
Dommer Erik Petersen og Gunner Jensen.  

22. marts 2018
Luke blev far til 4 hvalpe på Gotland. Desværre var der en enkelt som var død.
Moderen Joy er tricolor og født haleløs.
Der var 2 haleløse i kuldet.  

30 marts 2018 Dansk Breton Klubs Hovedprøve
luke slippes på brak. Han søger i et passende stort og ganske velanlagt søg. God fart og god stil, med hoved ført i ryglinje og en tilpas lang og kraftfuld galopaktion. Luke opnår liggende stand. På ordre går han behersket frem, men påviser ikke vildt. Luke har ved hegn kortvarig kontakt med en fasan som ses løbe og lette på den anden side af hegnet.
2. slip på frøgræs, her søger Luke stort og i perioder lidt åbent, i høj fart og god stil. Han opnår stand som holdes længe, Da vi når frem løser han selv. Makker bringer agerhøns til flugt bag hegn.
3. slip på stub, Luke sendes ud til højre, og makker opnår straks stand til venstre ved kant. Luke dkkes ned, da han kommer op i nærhedem Da han sendes i søg igenletter parhøns i området.
4. slip på stub, her søger Luke passende stort i god fart og stil. han har her et par markeringer som han selv løser.
Ingen pr. ÅK
Dommer Anders Warming

31.marts 2018 Dansk breton klubs hovedprøve
Luke starter på græs i modving og da han først kommer i gang bliver søget lagt med dybe udslag men også defensivt, mere afstand mellem slagende kunne ønskes.
Farten er høj og stilen er god med højt båret hoved og en kort galopaktion.
Makker bringer sig i kontakt med enlig agerhøne. 2 slip på raps vises et velanlagt bredsøg, nu for det meste i smuk stil. opnår stram stand, på ordre rejser den præcis parhøns, og der er komplet ro i opflugt. I det lange slip har han en stand, hvor makker nægter at sekundere, der ses ingen fugl, herefter bliver Luke følsom og har flere stande, som han  selv løser
2 præmie ÅK.
Dommer Claus Nielsen


30.3.2019 Gordon Setter hovedprøve
Luke starter på raps og arbejder her i meget høj fart i smuk stil. Galoppen er energisk og hoved føres højt. I et langt andet slip arbejder Luke i for det meste stort og veldækkende øg med dybe udslag. Farten er høj og stilen er smuk.
I 3 slip arbejder Luke som i 1 slip, opnår højrejst stand. avancerer på ordre kort og udpeger præcist agerhøns. Er komplet rolig i opflugt o gskud.
1 pr. ÅK
Dommer Poul Valdemar Nielsen

Og med det blev Luke avlsgodkendt i henhold til Dansk Breton Klubs Avlsretninger

06.03.2019 Dansk Breton Klubs hovedprøve
Luke starter på græsmark og anlægger et stort offensivt bredsøg i god kontakt. Farten er høj og stilen god med hovedet ført primært i niveau med ryglinjen, samt en energisk galopaktion. Luke viser god jagtlyst og udholdenhed hele slippet igennem, 2 slip i raps arbejder Luke fortsat meget flot og opnår en stram stand, på ordre avancerer den kort og viligt frem, rejser præcis agerhøne med ro i opflugt og skud.
1 pr.. ÅK
Dommer Anton Dahl

2.6.2010
Dansk Pointer Klubs Udstiling
Godt typisk hove, passende stop, velansatte ører, godt udtryk, stærk hals og ryg, normalt vinkling, harmonosk veludviklet krop, udmærket brystkasse, gode benstammer, Udmærket pels, gode sunde bevægelser, når han vil
Exc. 1 v, CK, CERT, BIK, BIR

Og dermed blev han Eksteriørchampion.
Efter matchning årets vinder af åben klasse. 

 
Lav din egen hjemmeside med mono.net