2015 - 2020

Østfyns Mandi er kommet i hus.

Far: Strandby Anoq
Mor: Østfyns Juno

Ja, så blev Mandi vores.
Det lå ikke i kortene at Mandi skulle her hjem og gå, men da der lå mange hvalpe på markedet og opdrætterne ikke havde fået ham solgt, aftalte vi, at han ligeså godt kunne gå nede hos os, indtil Frede fandt en køber.
Nå ja, det gik så ikke værre end at Mor Larsen kunne se, at der var noget potentiale til at blive en fantastisk jagthund, som afløser for Carton og Z.
Mandi apporter gladeligt, og han er utrolig vandglad, så mon ikke han kunne blive moderens nye andehund.
Nå ja, en apporteringsprøve skal der også til, og hvem ved? Måske slægter han sin far på,  og kan det der med fugle på marken.
I sæsonen 2015 var han en del med på andejagt, og inden han fyldte 8 mdr. havde han apporteret 18 stykker vildt. 
Mandi arbejder som Carton og Z, og vi ved altid hvor jeg har ham, ligesom han altid ved hvor han har os, hvilket gør, at vi kan gå på lysløst jagt sammen. 
Han er fantastisk på fugle, og det er sjældent at han støder, og at en stand ikke udløser mulighed for at skyde på fuglen. Han har stand for både, fasaner, agerhøns, bekkasiner, snepper, vagtler (som vi engang imellem ser på vores terræn) og rådyr.

Han driver kort på råvildt, og halser på øjenkontakt, og så har han nogle nøkker, specielt med hensyn til harer, som han ikke lige lader løbe alene......
 
Mandi har også været med i Sverige, hvor han blev brugt på skovfuglejagt. Han har ikke lige fået taget på de skovfugle, men mon ikke han også lærer det.

Mandi er en skøn jagthund, men har ingen tillid til andre hunde, og derfor kan han ikke være sammen med dem. Han har derfor fået fred i en forholdsvis ung alder.

06.08.2016 DBK Apporteringsprøve Langeskov
Mandi starter ud på kaninen, som han henter og smider foran føreren.
Efterfølgende skal han ud på duerne. Nu vælger Vorherre at lukke op for sluserne, og det styrtregner.
Da dommeren skyder, bliver Mandi ukoncentreret og holder øje med ham i stedet for dueudkasteren.
Han bliver sendt ud efter duerne, og kommer hurtigt tilbage med den første som bliver sjustet afleveret. Så afsted en gang til, han søger længe, men på den forkerte side af vinden. Han bliver startet op igen, og igen kommer han på den forkerte side af vinden.
Nu mister han lysten, og begynder at komme tilbage, for der må jo være noget galt med mig.... DER ER INGEN FUGLE.
Jeg arbejder intens med ham, og lige pludselig tager han en stikker ud og finder fuglen, som han spontant apportere, Bestået på duerne.
Vand gik som altid fuldstændigt som smurt, dog med en dårlig aflevering.
Bestået

22.08.2016 HD Fotografering
Mandi blev HD fotograferet hos Christian Hald i Grindsted
HD resultatet blev B

24.03.2017 DBK Markprøve
Mandi slippes påopharvet stub i svag vind, den anlægger et godt jagtsøg foran føreren, farten er høj, stilen er smuk med høj hovedføring og en kraftfuld galopaktion.
2.slip på opharvet stub, søg fart og stil som tidligere. den forfølger hare langt, men kommer dog tilbage.
3. slip på opharvet stub,m søg far og stil som tidligere. Der er 3 gage chance for fugl, som ikke udnyttes. den bliver noge træt til sidst i slippet.
4. slip i raps i god vind, søg, fart og stil som tidligere. den bliver nu meget træk og har flere markeringer som den selv løser.
Ingen præmie UK.
Dommer Jens Hansen

25.03.2047 DBK
Mandi slippes på rapsmark i modvind. Her anlægger den et tilpas stort bredsøg. Farten er tilpas. Stilen er god. Hovedet føres i rygniveau og derover. Mere stræk i galoppen ønskes. Har et par skarpe markeringer, senere vender den tilbage til samme område, hvor den i god vind støder parhøjs. er rolig da de flygter. Mandi afprøves i yderliger 3 slip, hvor indtrykket af søg, fart og stil fra 1 slip bevares. i 4 slip opnår den stand. På rejseordre går den villig frem, man kan ikke påvise vildt.
ingen præmie UK
Dommer
Poul Aagaard Sørensen

09.04.2017, DJ, Egeris
Mandi slippes i god vind på vintersæd. Viser et stort og velanlagt søg med gode dybe udslag og passende afstand mellem slagene.
Går i høj fart med en langstrakt og smidig galop. Mandi går med stor jagtlyst i en smuk stil med hovedet ført i ryglinje. Sænker farten enkelte gange.
Vi har Mandi ude i yderligere 5 slip i god vind og skiftende terræner. Viser et søg, fart og stil som i sit første slip. Makker finder fugl på anvist terræn.
Ingen præmier UK
Dommer Knud Maabjerg


 

 
Lav din egen hjemmeside med mono.net