2013 - 2020

Strandbys Anoq - Opkaldt efter den første breton vi kendte - Langvads Nanoq. Nanoq betyder isbjørn, men da Anoq ikke er helt hvid, ja, så fjernede vi det første N :).

Far:   Facco de la Malbirado
Mor: Aulumboens Beccy

En utrolig dejlig hund at arbejde med.
Hurtigt fik han lært, hvad vildt var og han elsker at løbe.
Han er spontan apportør.
Han er en 100 % fuglehund, og hans største belønning er lugten af agerhøns, godbidder og fars ros.

Han blev desværre syg, og ændrede adfærd, om det var en hjerneblødning han havde fået eller noget andet, ved vi ikke, men vi måtte desværre aflive ham. Det var et meget hårdt slag for Jan, da ham og Anoq var en enhed. Anoq kunne 100 % læse Jans tanker.


DBK Fredag, 2014
Anoq slippes på raps i god vind. Viser et energisk og stort anlagt søg. God smidig aktion. God arealdækning med bredde udslag og Anoq går med god kontakt til sin fører.
Opnår stand, tøver i  avancen, påviser ikke vildt.
I anden omgang starter Anoq meget stort ud. Meget stort. Opnår stand. Udløser selv. Vi ser fasan i luften, men situationen kan ikke bedømmes.
Er ude igen. søget er til tider for voldsomt og det går ud over arealdækningen. Føreren træder en fasat op, hvor Anoq burde have været. Ude igen. Hvad energi og aktion angår, er Anoq en meget charmerende hund.
Opnår ikke mere.
Ingen præmie, Claus Søgård NielsenDBK Lørdag 2014
Anoq starter i raps, viser her et søg med meget stor energi, men rapsen er
meget høj, søg fart og stil bedømmes ikke her i rapsen. Opnår stand, går på
ordre villigt frem og rejser ræv, Anoq er rolig da ræven flygter.
Vintersæd, viser her et meget stort og velanlagt søg med gode dybe udslag og
tilpas afstand mellem slagene. Farten er meget høj.
Stilen er utrolig flot, højt ført hoved, god kraftfuld jordvindende
galopaktion med livlige bevægelser. Anoq er lydig og velført.
Anoq er ude yderlig 2 gange. Indtrykket bibeholdes gennem dagen, forfølger
hare kortere på vej 2 gange, kaldes til orden. Sidste slip her letter der 3 x
parhøns fra terrænet uden hundene er skyld heri.
0 pr. UK. Frede Nielsen


Vi blev i ugen ringet op og spurgt om vi ikke kunne stille i Videbæk, da der her manglende hunde. Vi tilmeldte (selv om vi aftenen før skulle have ølfest i vores ølklub), og fruen valgte ikke at drikke, så vi kunne stille dagen efter. Og det lykkes.

13.4.2014, Videbæk
Anoq starter i moseterræn, søger her stort og godt, farten er høj, stilen
bedømmes ikke.
Stub, viser her et meget stort og absolut velanlagt søg med dybe udslag og
tilpas afstand mellem slagene. Farten er meget høj.
Stilen er utrolig flot, højt båret hoved, god kraftfuld jordvindende
galopaktion, med god afspark og livlige bevægelser.
Dommer træder 3 x fasaner op bag hundene.
Anoq er ude i yderlig 3 slip, det absolut gode indtryk bibeholdes dagen
igennem. Sidste slip i majsstub som er meget kort opnår Anoq stand, går på
ordre villigt frem og rejser præcis fasan, rolig i opflugt forfølger kort i
skud, kaldes til orden.
1.pr. UK, Frede Nielsen

23.05.2014
Anoq blev HD fotograferet hos Christian Hald i Grindsted. 
HD resultatet blev A.


02.08.2014 Apporteringsprøve Langeskov
Hele sommeren var der blevet trænet apporteringstræning, og nu skulle det stå sin prøve.
Vi tog til Langeskov på Fyn, hvor der var varmt sommervejr og stort set ikke en vind der rørte sig. 
På duerne mistede vi 2 point, da han skiftede greb på due nr. 2 og den ikke blev afleveret siddende.
På kaninen mistede vi 3 point, da han valgte at ligge kaninen før målstregen og skulle animeres med en apport for at komme med den. Han afleverede ikke siddene.
I vand, så han duen blev kastet, men da han går ud, begynder han at drikke af vandet, og for en sikkerheds skyld, kastes en sten. Anoq henter duen perfekt og afleverer - dette gav 9 point.
Samlet bestod han med 24 Point. Søren Stærkjær

09.08.2014. Apporteringsprøve Mou
Anoq starter på kaninbane, han er noget ukoncentreret pga. at andre hanhunde har tisset ved startslinien. Han bliver startet op og kommer ud og hente kaninen. 2 m fra målstregen taber han kaninen, han løber et par meget frem og herefter tilbage mod kaninen. Dumpet, da han ikke må forlade emnet. Han prøver senere vand, som han klarer til UG.

10.08.2014, Mou Udstilling
Følgende kritik blev givet:
50 cm hanhund i udvikling, velskåret hoved, noget lang næseparti, fin pigmentering, velansatte ører i fin størrelse, god hals og overlinie, noget lang lænd, godt kryds, noget tynde benstammer, kort pels, smukke farver, rør sig med fine skridt set fra siden, gode vinkler
Brugsklasse: VG, 3 vinder, Marie Nylander

13.09.2014 Bjerre Herred

1. slip på raps senere i eng i modvind. Anoq anlægger et stort velanlagt søg med god bredde og god afstand imellem slagene, udnytter vinden korrekt. Farten er høj. Stilen er smuk med højt ført hoved, en flad og langstrakt galoop i en smidig aktion. Chance til fasan som makkerhund finder.
Anoq afprøves i yderligere fem slip på vintersæd, end og i stub i modvind.
Søg fart og stil som i 1 slip. Anoq jagter dagen igennem med høj intensitet og stor jagtlyst samt i god kontakt til føreren.
I 2 slip opnår Anoq stand ved hegn, går villigt frem på ordre, kan ikke påvise vildt, der letter flere fasaner fra træerne over Anoq. I 5 slip mærker Anoq fært og opnår kortvarig stand, ret efter letter en flok agerhøns foran Anoq. Anoq har i de andre slip også chance til fugl.
0 pr. UK, Joakim Skovgård


27.09.2014. Hvalpe
Anoq blev far til sit første kuld hvalpe. Mor Aulumboens G-Peanut DK1284/2011
Der blev født 4 hvalpe, men de to klarede det desværre ikke.
Vi var oppe og se Aulumboens Jazz og Aulumboens J-Bella, og hvis man ikke blev skruk, så blev man det da der :) 

21.03.2015 Bjerre Herred
Anoq viser på rapsmark et velanlagt bredsøg med gode udslag og korrekte vendinger. Farten er høj, stilen god med god hovedføring og kraftfuld galopaktion. Spinkel chance for fasaner ved grøft. Senere chance for parhøns som makker støder.
I andet slip anlægger Anoq igen et godt, lidt offensivt bredsøg, men der er ikke fugle i slippet.
Prøves i et sidste slip, støder parhøns, ser dem ikke og tager stand hvor de flygtede fra. Avancere villigt, men kan ikke påvise vildt.
0 pr i UK. Jørgen Gordon Andersen


22.03.2015, Kolding
Anoq starter i vintersæd i god vind med skiftende makker. Lægger et godt søg op. Farten er høj, stilen er smuk. Samarbejder i god kontakt med sin fører. Kan holdes for kat. Ingen fugle.
2 slip i frøgræs i god vind. går stort og flot. Får stand og gør på rejseordre villigt frem og påviser ikke vildt, men noget længere ude letter parhøns. Anoq forholder sig roligt.
3 slip, sår som i tidligere stort og flot på efterafgrøde. I slutningen af slippet stødes parhøjs og kort efter et par mere. Det vil ikke lykkes i dag.
0 pr. ÅK Søren Stærkjær 


DBK 2015, Fredag
Anoq slippes på raps i skrå modvind. Anlægger et stort bredt søg som til tider er en smule offensivt. Farten er høj og stilen smuk med højt båret hoved og kraftfuld galopaktion. Opnår stand og makker kommer til, Anoq løser, inden vildt. Senere opnår han liggende stand og på ordre går han villigt frem og rejser præcis et par agerhøns. Der er ro i opflugt og skud,
I 2 slip på vintersæd, viser han et meget bredt søg med passende afstand mellem slagende og i god kontakt. Han er lydig og velført.
1 pr. UK. Claus Nielsen


DBK 2015, Lørdag
Anoq starter på vintersæd i modvind. Slippet bliver gangske kort, da makker vedvarende markere og tager stand. Anoq kaldes her til orden.
2 slip på raps i modvind anlægger Anoq et stort og lidt offensivt søg med brede udslag. Farten er
høj. Stilen er smuk præget af en energisk galopaktion. Hovedet føres i niveau med ryglinjen. Den opnår stand. Den går villigt frem på ordre og rejser fasan. Der er komplet ro i opflugt og skud. Den afprøves en sidste gang på græsmark. Den opnår hurtigt stand, parhøns flygter idnen fører kommer frem. Anoq er acceptabelt rolig.
Efterfølgende anlægger den et stort og flot søg, og den går usvækket i det lange slip.
1 pr. ÅK. Søren Stenhøj.

MED MED DENNE PRÆMIE BLEV ANOQ AVLSGODKENDT FØR HAN FYLDTE 2 ÅR.

Efterfølgnde var der så to matchninger, som den første breton.
I unghundeklassen var det den største felt nogensidende, 21 1 præmier på 15 hunde, og her vandt Anoq og blev bedste unge bretons.

I åben klasse var der 8 1 præmier, Anoq kom gennem første afprøvning, men da han skulle ud igen, kunne Jan godt se, at han var udtømt, og han sluttede derfor mellem de 4 første hunde, hvilket er fuldt ud godkendt.
DJ      

02.04.2015 Videbæk
Anoq starter i rapsmark senere på majsstub, anlægger et stort meget velanlagt søg i god kontakt til føreren. Farten er høj, stilen er smuk med høj ført hoved og en langstrakt smidig galopaktion. Afprøves i yderligere 4 slip på vintersæd, olieræddiker, stubmark og i moseterræn. Bevarer det gode indtryk fra første omgang. Har i 2 slip stand uden påvisning af vildt. Chance til parhøns.
I 3 slip finder makkerhunden parhøns, senere stand ved hegn, parhøns letter på modsatte side, Anoq respektere. Har i 4 slip chance til enlig agerhøne. Slutter i stand, før rejseordre gives letter parhøns præcis foran Anoq, rolig i opflugt og skud.
2 pr. ÅK, Erling Clausen 

14.06.2015 FJD Udstilling, Vissenbjerg
Orange/hvid hanhund, mellemsvær bygget,  i passende størrelse, meget godt hoved i korrekte proportioner, med kønspræg, prima ryg lænd og kryds, bryst kunne ønskes dybere, velvinklet for og bagparti, Tilliggende pels, korrekte bevægelser.
VG.BK. Poul V. Nielsen 


21.10.2015 Brugsprøve Sønderjylland
Anoq starter på majsstub, anlægger for det meste et passende stort og velanlagt søg i god kontakt til føreren. Farten er høj, stilen er smuk med højt ført hoved, god langstrakt galopaktion. Makkerhunden finder fasan. Anoq afprøves i yderligere to slip på græsmark, går som i første omgang. Slutter med stand, avancere villigt og rejser præcis agerhøne, rolig i opflugt men knaldapportere.
2.pr ÅK Erling Clausen


15.03.2016 DJ vinderklasse Danmarks Jægerforbund, Schackenborg
Strandbys Anoq slippes på stub i modvind, h vor den viser et stort og velanlagt søg. Farten er høj. Stilen er smuk med høj hovedføring og en dejlig langstrakt galopaktion. Arbejder i god kontakt med føreren.
I 2 slip og i brak fortsætter Anoq det fornemme arbejde. Opnår stand, inden føreren er fremme går Anoq bevidst frem og rejser en fasan, rolig da fuglen flygter
Udgår. Flemming Sørensen

21.03.2016 DKK Vinderklasse, Bramming
Anoq starter på stub med lidt skub og mose og viser et godt anlagt søg i høj fart og smuk til fortrindelig stil. Kontakten til fører er god. Efter koblingsordre man  på vej hjem til fører opnår Anoq stram stand ved digekant. Den avancerer villigt med et par skridt, står stramt igen, men inden rejseordre på ny gives letter parhøjs foran Anoq, som forholder sig rolig i opfløj og skud. Anoq er ude i yderligere 2 slip på  majsstub, hvor den bevarer det gode indtryk. Midt i marken mærker Anoq fært, snurrer rundt og der letter sekunder efter en enlig agerhøne, som Anoq forholder sig rolig overfor. I 3 slip på majsstub finder makkerhunden parhøns.
4.Vinder, Anton Dahl

27.03.2016 Vinderklasse DBK, Videbæk
1 slip på stub i modvind. Anoq viser et stort og godt anlagt søg med brede udslag, korrekte vendinger med tilpas dybde mellem slagene. Udnytter vind og terræn godt. Farten er meget høj. Stilen er smuk. Hovedet føres i og over niveau med ryg linje i en langstrakt kraftfuld galopaktion. God kontakt til føreren.
2 slip på majsstub i modvind. Søg, fart og stil er som før. Anoq opnår liggende stand, avancere villigt frem på ordre. påviser ikke vildt. Senere ny liggende stand som han løser selv.
3 slip. i skub i modvind. Anoq viser et godt jagtsøg i god kontakt. Makker udnytter oplagt chance til Fasan
4 slip i moseområde. Anoq søger igen i god kontakt
Udgår. Claus Raahauge.

11.10.2016 Brugsklasse Sønderjylland
Anoq viser på majsstub i god vind et stort velanlagt bredsøg. Farten er høj og stilen smuk, kraftfuld energisk aktion, høj ført hoved. Anoq kaldes i ro ved makkers stand.
Makker udnytter agerhøns på anvist terræn.
2 slip Anoq bevarer indtruykket. Anoq opnår stram stand inde i heg, da sjkytte går igennem hegn letter fasan foran Anoq og der skydes i luften. Situationen kan ikke bedømmes yderligere pga. uverskuelige forhold. Senere kommer Anoq gennem hegn og er urolig, da agerhøne flyver over ham. Anoq kaldes dog til orden.
Anoq viser ro i udkast og skud, apportere agerhøne korrekt.
2 pr. Dommer Poul Erik Dahl.

30.03.2018, DBK Forårsmarkprøve, Korning
Anoq slippes på vintersæd, han søger stort, men veldækkende. God fart. God stil, med hovedet ført i ryglinje og en tilpas lang og kraftfuld galopaktion.
2 Slip på frøgræs, her søger Anoq stort men lidt offensivt, i høj far og god stil. Han opnår stande. Inden vi når op tager han et par skridt og parhøjs letter noget fremme foran ham. Han er rolig da de flygter.
3 slip på græs, her arbejder Anoq i et stort og særdeles velanlagt søg, med stor intensitet og utrætteligt. Han opnår stand. Makker sekundere noget tøvende kort bag ham. Da vi er fremme letter parhøns lidt fremme foran Anoq. Han er rolig i opflugt og skud.
2 pr. ÅK. Dommer Anders Varming.

01.04.2018 DBK, Forårsvinderklasse
Anoq slippes på raps i modvind. Viser et særdelses velanlagt søg med dybe udslag og passende afstand mellem slagende og i god kontakt til fører. Farten er høj og stilen er smuk med højt båret hoved og langstragt galopaktion. Makker bringer sig i kontakt med agerhøne som Anoq ikke lastes for. 2 slip på stub bevares indstrykket fra første slip. Anoq opnår stram stand, går villigt frem på ordre, påviser ikke vilddt i første omgang, følger op. Stand igen, før ordre letter et par agerhøns og der er komplet ro i opflugt og skud, Vi mangler dog at Anoq går frem ved sidste stand.
Fortsætter med 2A
Dommer Claus Nielsen

 Efter Matchning i vinderklassen stod Anoq som 1 vinder af prøven.  (Efter kun 1 uges træning)

05.04.2019 DBK hovedprøve
Anoq starter på græsmark hvor den anlægger et stort og meget velanlagt bredsøg i god kontakt. Farten er høj og stilen smuk med høj hovedføring og en lang kraftfuld galopaktion. Den viser god jagtlyst og udholdenhed slippet igennem. Anoq er ude i yderligere 5 gode slip på dagen, hvor den konstant arbejder godt for sin fører, men det lykkes desværre ikke for Anoq, i dag, at bringe sig i kontakt  med fugl
Ingen Præmie ÅK.
Dommer Anton Dahl

 
Stambog

"Hunden er ved at løbe væk, manden er ved at falde, og alligevel når han at markere 4 kolde til sprøjtesporet"

Anoq 6 uger gammel, han nyder solen

Anoq 3 uger gammel.
Han og Jan´s første møde.
Jan stoppede en finger i Anni´s hjemmelavede is, lod Anoq sutte på fingeren, og de to blev til én enhed.

Lav din egen hjemmeside med mono.net